Peste 19 milioane de lei pentru cea mai noua Clinica de Hematologie din Romania

0
252

Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta” Cluj-Napoca a inceput constructia la cea mai noua Clinica de Hematologie din Romania, investitia ridicandu-se la aproximativ 19 milioane de lei. Dupa primirea tuturor autorizatiilor, procedurile de transplant medular vor putea fi si la Cluj-Napoca, fapt care contribuie la extinderea capacitatii de transplant medular la nivel national.

Constructia demarata in luna iulie 2017 prevede o structura dispusa pe patru niveluri, care include 56 de paturi pentru servicii medicale acordate in regim de spitalizare continua si 7 paturi pentru servicii medicale in regim de spitalizare de zi, astfel:

a· Parter: 7 paturi (spitalizare de zi)

a· Etajul 1: 16 paturi (4 saloane cu 3 paturi si 2 saloane cu 2 paturi)

a· Etajul al 2-lea: 24 de paturi (6 saloane cu 3 paturi si 3 saloane cu 2 paturi, pentru Anestezie si Terapie Intensiva)

a· Etajul al 3-lea: 16 paturi (6 saloane cu 1 pat pentru transplant medular si 5 saloane cu 2 paturi pentru pretransplant)

„Acest proiect face parte din strategia de dezvoltare a Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta” si practic va completa oferta de servicii medicale, prin includerea transplantului medular pe lista procedurilor efectuate in cadrul Institutului. Constructia noii Clinicii de Hematologie are o importanta majora pentru Institutul Oncologic, avand in vedere ca noua cladire va avea toate circuitele si dotarile functionale la standarde internationale pentru a asigura toate serviciile specifice necesare pacientilor cu boli hematologice: de la procesul de diagnosticare, pana la tratament, care va presupune inclusiv realizarea transplantului medular pentru unii dintre acestia. Prin extinderea serviciilor din zona de hematologie cu transplantul medular, Institutul Oncologic Cluj-Napoca va putea deservi pacientii din zona de Centru si Nord-Vest a Romaniei care au aceasta indicatie terapeutica si care pana acum erau indrumati catre alte centre din tara.”, a declarat Conf. dr. Patriciu Achimas Cadariu, Directorul Medical al Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta”.

,,Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta” are drept scop imbunatatirea continua a serviciilor de ingrijire si a rezultatelor in tratamentul pacientilor oncologici, prin incercarea de implementare a celor mai importante tehnologii, dar si prin dezvoltarea continua a infrastructurii, luand ca model centrele de excelenta in oncologie existente la nivel european”, a declarat Asist. Univ. Dr. Catalin Vlad, Managerul Institutului Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta”.

Noua Clinica de Hematologie va prelua intregul personal medical care functioneaza in prezent in Sectia de Hematologie a IOCN si care numara 7 medici, 1 psiholog, 26 de asistente medicale, 8 infirmiere, 10 ingrijitoare si personal auxiliar (7 angajati).

in anul 2016, in Sectia de Hematologie de la Institutul Oncologic „Prof. dr. Ion Chiricuta” au fost inregistrate 16.213 de consultatii, in usoara crestere fata de anul precedent. De altfel, numarul consultatiilor oferite de specialistii hematologi ai Institutului a crescut succesiv in ultimii 5 ani, de la 9.904 in 2011, la 15.923 in 2015.

Investitia in constructia noii Clinici de Hematologie se deruleaza pe o perioada de 2 ani si este realizata din fonduri asigurate de catre Ministerul Sanatatii.

in cadrul Institutului Oncologic „Prof. Dr. Ion Chiricuta” au fost puse in functiune in ultima perioada si 7 aparate de anestezie achizitionate prin programul Bancii Mondiale de catre Guvernul Romaniei.

Acestea au fost repartizate in cadrul blocului operator al Institutului care cuprinde 12 sali de operatie cu o activitate medie de 8 500 de interventii chirurgicale oncologice pe an.

Mai multe detalii despre acest subiect puteti citi pe www.comunicatemedicale.ro.

Articolul precedentDSU a prezentat medEasy: prima aplicatie mobila destinata pregatirii medicilor rezidenti
Articolul următor(P) Scoala de Vara Neurodiab 2017