28 iulie, Ziua Mondiala a Hepatitei

0
278

Ziua Mondiala a Hepatitei este marcata in fiecare an, la nivel global, in data de 28 iulie. in acest an, Ziua Mondiala a Hepatitei se desfasoara sub sloganul „Sa eliminam Hepatita!”, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Statisticile OMS arata ca la nivelul anului 2015, la nivel mondial, 325 de milioane de oameni traiau cu infectii hepatice cronice. Dintre acestia, 257 de milioane de oameni aveau hepatita de tip B si 71 de milioane hepatita de tip C, de altfel si tipurile care provoaca cele mai multe decese dintre toate cele cinci tipuri de hepatita. De exemplu, numai in 2015, 1,34 de milioane de persoane si-au pierdut viata din cauza acestei afectiuni.

in ciuda acestor statistici ingrijoratoare, specialistii atrag atentia ca hepatita este o afectiune ce poate fi prevenita, prin vaccinare impotriva Hepatitei de tip B, si tratata, OMS aratand ca 95% dintre pacientii cu hepatita de tip C putand fi complet vindecati in doua sau trei luni. insa, in 2015, din totalul persoanelor diagnosticate cu hepatita C doar 7% au avut acces la tratament.

in acest context, se doreste ca pana in anul 2030 sa fie testate 90% dintre persoanele cu infectii cu virus hepativ B si C, iar 80% dintre pacientii eligibili sa primeasca tratament, potrivit OMS.

Articolul precedentDSU a prezentat medEasy: prima aplicatie mobila destinata pregatirii medicilor rezidenti
Articolul următor(P) Scoala de Vara Neurodiab 2017