Peste 16.000 de copii din judetul Neamt au unul dintre parinti in strainatate

0
171

Peste 16.000 de minori din judetul Neamt au cel putin unul dintre parinti plecati la munca in strainatate. Procentual, 12 la suta dintre copiii din judet sunt in aceasta situatie, potrivit datelor Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Neamt.

Conform datelor furnizate de cele 83 de primarii din judet, circa 6.000 de copii au fost lasati in grija rudelor de pana la gradul patru.
„Din nefericire avem 300 de cazuri de copii care au ramas la vecini sau la alte persoane straine si mai tragic, 93 de copii lasati in grija nimanui, pentru care s-a luat masura institutionalizarii sau au fost dati in grija asistentilor maternali”, a declarat, pentru AGERPRES, psihologul Eugen Simion, din cadrul Directiei Generale de Asistenta Sociala si pentru Protectia Copilului Neamt.

in judetul Neamt, se estimeaza ca peste 100.000 de persoane sunt plecate in strainatate, ceea ce inseamna aproape 18 la suta din totalul locuitorilor, conform ultimului recensamant, si 40 la suta din populatia activa.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentPeste 150 de persoane infectate cu ambrozia in judetul Satu Mare
Articolul următorSindroame cefaleice – Aspecte generale