Peste 140.000 de cutii de Euthyrox au fost aduse în România; alte peste 130.000 vor veni săptămâna viitoare

0
245

Compania producătoare a medicamentului Euthyrox a anunțat că, în data de 31 martie 2020, un număr de 140 122 cutii de Euthyrox 100 mcg au fost aduse în depozitele din România. Dintre acestea, 54 240 cutii au fost deja distribuite.

În 13-14 aprilie 2020 vor fi livrate alte 77 499 cutii de Euthyrox 50 mcg și 59 315 cutii de Euthyrox 25 mcg, loturi care deja au fost eliberate din Germania.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății.

”Având în vedere disponibilitatea scăzută a medicamentului Euthyrox pe piața din România, la solicitarea ministrului Sănătății, Nelu Tătaru, reprezentanții Agenției Naționale a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România au avut întâlniri cu reprezentanții companiei producătoare, cu distribuitorii en-gros și reprezentanții Colegiului Național al Farmaciștilor (…). Ministerul Sănătății face un apel către pacienți pentru a nu face stocuri de medicamente și a nu le utiliza fără acordul medicului curant. Mai mult, Ministerul Sănătății mulțumește Colegiului Farmaciștilor din România pentru colaborare și adresează rugămintea către farmacii de a elibera aceste produse numai pe baza prezentării documentelor medicale”, transmite ministerul într-un comunicat de presă.

Euthyrox este un medicament utilizat de pacienții cu afecțiuni tiroidiene.

Articolul precedentDSU achiziționează prima secție de terapie intensivă mobilă din România
Articolul următorVIDEO NATO împotriva COVID-19: Interviu cu directorul pentru Operațiuni Media, Divizia Diplomație Publică