Peste 1 milion de certificate digitale descărcate din aplicația informatică

0
111

CNCAV informează că până în prezent au fost descărcate 1.040.051 certificate digitale din aplicația informatică.

Din totalul certificatelor descărcate, 1.001.001 certificate au fost pentru persoane vaccinate, 24.483 pentru persoane recuperate după boală și 14.567 pentru persoane care au avut test negativ COVID-19.

Certificatele COVID-19 pentru călătoriile în Uniunea Europeană se pot descărca din portalul https://certificat-covid.gov.ro/

Ad in title

CNCAV atrage atenția asupra câtorva aspecte legate de certificatul digital:

  1. Certificatul este gratuit.
  2. În cazul minorilor sub vârsta de 14 ani, este necesar acordul părinților.
  3. Timpul de generare a certificatului poate fi de la câteva secunde, până la o oră, în funcție de numărul de solicitări.
  4. În momentul generării certificatului, persoana care l-a solicitat este notificată prin e-mail.
  5. La intrarea în statele membre ale Uniunii Europene, verificarea certificatelor se realizează prin scanarea codului QR.

Utilizatorul poate accesa și vizualiza certificatul atât din lista de certificate – prin selectarea documentului, cât și prin descărcarea efectivă, în format *pdf, a acestuia, care se poate tipări.

Pentru suport în emiterea certificatelor sau obținerea altor informații privind utilizarea lor, a fost operaționalizat un Call Center la numărul de telefon 021.414.44.25.

Articolul precedentEXCLUSIV Preşedintele Asociaţiei Transplantaţilor: Trebuie să privim boala ca pe un partener de viață
Articolul următorCDC: 97% dintre persoanele spitalizate în SUA cu COVID-19 sunt nevaccinate