Peste 1.400 de cazuri de gripa lascolile de stat din Bucuresti; cele mai multe in sectorul 6

0
201

Peste 1.400 de cazuri de gripa sezoniera au fost raportate in Bucuresti, de la cabinetele scolare de stat, potriviti cifrelor publicate in aceasta dimineata. Cele mai multe cazuri s-au inregistrat in sectorul sase. Este vorba despre 397. in sectorul 1 s-au inregistrat 185 de cazuri, in sectorul 2 un numar de 152, in trei 224, in patru 205 si in cinci 240. Anuntul a fost facut de primarul capitalei, Gabriela Firea, pe Facebook.

Numarul cazurilor ”este cu mult mai mare, avand in vedere ca Primaria Capitalei, prin ASSMB, nu are parghiile legale pentru a afla datele din scolile private, de la medicii de familie si de la spitale”, a precizat ea.

 

STB va distribui masti sanitare

 

Pe fondul numarului de cazuri de gripa, STB a anuntat ca intensifica masurile de dezinfectie a mijloacelor de transport in comun si ca va distribui masti sanitare.

„Ca element de noutate, anul acesta, STB intenţioneaza sa achiziţioneze şi sa distribuie catre toţi calatorii care vor dori acest lucru maşti sanitare, pentru ca sa fie prevenita şi mai mult apariţia unor focare de infecţie, mai ales in mijloacele de transport in comun”, a precizat ieri directorul general al STB, Andrei Creci.

Primarul general, Gabriela Firea, a menţionat ca maştile sanitare vor putea fi distribuite de catre conducatorul mijlocului de transport in comun sau de catre controlori.

De asemenea, primarul Gabriel Mutu a anunţat ca astfel de maşti vor fi distribuite şi in şcolile din Sectorul 6.

Articolul precedentPericol de atac de cord pentru fanii infocati ai fotbalului – studiu
Articolul următorINSP: Intrebarisi raspunsuri despre noul coronavirus (2019-nCoV) din China