Personalitati de marca ale diabetologiei romanesti la Simpozionul Ştiintific a€œControleaza-ti Diabetul!”, desfasurat la Constanta

0
119

Personalitati de marca ale diabetologiei romanesti s-au reunit in cadrul Simpozionului stiintific „Controleaza-ti Diabetul!”, ce a avut loc cu prilejul celei de-a doua editii a uneia dintre cele mai importante actiuni de informare, educatie si preventie dedicate diabetului zaharat, Campania Nationala „Controleaza-ti Diabetul!”. in 2012, Campania s-a desfasurat la Constanta. Campania s-a dorit a fi un semnal de alarma in ceea ce priveste incidenta diabetului, dar si un mijloc de informare si educare a populatiei generale.

a€œLa nivel international, exista 366 de milioane de pacienti cu diabet zaharat si se preconizeaza ca in 2030 acest numar va creste la 552 de milioane. Numarul copiilor cu diabet la nivel international este in jur de 400 de milioane, aproximativ 80 de mii de cazuri noi pe an. La fiecare zece secunde apar trei cazuri noi de diabet zaharat. in Romania avem inregistrati la ora actuala 803 mii de pacienti cu diabet zaharat. Astfel, Campania Nationala a€œControleaza-ti Diabetul!” are si rolul de a constientiza, eu zic cu costuri minime, folosind rolul important al mass-media, de a constientiza populatia la nivel general, dar in special pe cei cu risc crescut de diabet”, a declarat prof. univ. dr. Maria Mota, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice, in cadrul Simpozionului Ştiintific organizat cu prilejul celei de-a doua editii a Campaniei Nationale a€œControleaza-ti Diabetul!”, ce s-a desfasurat la Constanta.

Potrivit specialistilor, obiectivele Campaniei Nationale a€œControleaza-ti Diabetul!” sunt multiple. a€œimpreuna cu colegii nostri din Constanta incercam sa punem la punct niste lucruri legate de diabet, incercam sa oferim pacientilor sansa de a-si controla bine diabetul si sa oferim constantenilor sansa de a preveni aceasta boala. Informarea este extrem de importanta. Nu doar pacientul trebuie informat, ci si familia acestuia pentru ca in orice afectiune cronica pacientii au nevoie de sustinerea celor din jur, inclusiv a familiei”, a precizat prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, seful Centrului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice Constanta.

Articolul precedentTelevizorul, factorul care declanseaza obezitatea infantila
Articolul următorInfectiile cu virusul hepatic C au o prevalenta ridicata in Romania