Personal al Departamentului pentru Situații de Urgență, la exercițiul medical civil-militar Casualty Move 2024 (CAMO24)

0
222
În cursul acestei săptămâni, s-a desfășurat în Suedia, la Stockholm, Conferința Principală de Planificare a exercițiului medical civil-militar Casualty Move 2024 (CAMO24), sub egida Centrului de Coordonare Medical Multinațional MMCC – Europe, la care a participat și o delegație din partea Departamentului pentru Situații de Urgență, condusă de dr. Bogdan Pop, director general adjunct în cadrul DSU.
CAMO24 este un exercițiu de tip TTX (tabletop exercise) care asigură participanților oportunitatea de a se instrui într-un mediu multinațional într-un scenariu bazat pe art. 5 din Tratatul Atlanticului de Nord.
Exercițiul va pune accent pe interacțiunea medicală civil-militară, pe interoperabilitate și pe definirea celor mai bune modalități posibile de cooperare în managementul fluxului de pacienți la nivel operațional și național, fiind conceput atât după standarde NATO, cât și UE, DG ECHO fiind prezentă la exercițiu prin personal din cadrul ERCC.
„Ministerul Afacerilor Interne prin DSU va participa la CAMO24 cu personal propriu în structura de coordonare a exercițiului (EXORG), dar și cu echipa de realitate virtuală din cadrul UPU-SMURD Tg. Mureș, experiență ce va oferi posibilitatea participanților de a înțelege mai bine și de a se integra mai ușor în scenariul unui exercițiu fără forțe în teren” – precizează reprezentanții Departamentului pentru Situații de Urgență.
Articolul precedent„Măsuri de monitorizare continue, pentru a oferi sprijin populației civile afectate”: România sprijină spitalul de campanie iordanian din Fâșia Gaza
Articolul următorSJU Slatina scoate la concurs sute de posturi pentru toate categoriile de personal