Pericolul de obezitate la copii

0
210

/American Journal of Clinical Nutrition/

Copiii trec prin perioade in care sunt mai sensibili la pericolul reprezentat de obezitate catre varsta de 3 luni si dupa 3 ani, varste la care organismul poate crea predispozitii spre o viitoare supraponderabilitate, conform unui studiu realizat de cercetatori francezi si publicat in numarul din luna iunie al revistei American Journal of Clinical Nutrition, informeaza AFP receptionata de Agerpres.

in prezent, aproximativ 15% dintre copiii francezi cu varsta intre 3 si 6 ani au un exces in greutate, anunta Institutul national pentru sanatate si cercetare medicala (Inserm).

in cadrul studiului realizat intre 1997 si 2002 in doua orase din nordul Frantei, Fleurbaix si Laventie, cercetatorii de la Inserm, coordonati de prof. Marie-Aline Charles, au ajuns la concluzia ca diferitele perioade ale copilariei nu prezinta acelasi risc de a suferi de obezitate la adolescenta. Doua perioade insa sunt de o importanta cruciala pentru viitorii adolescenti in ceea ce priveste masa corporala – primele trei luni din viata si apoi perioada de imediat dupa implinirea varstei de 3 ani.

intre varsta de 2 si 3 ani „viteza cu care organismul copiilor castiga in greutate nu are nici o relevanta pentru masa corporala ulterioara, de la varsta adolescentei.

Conform acestui studiu, pentru baieti, viteza de crestere la varsta de 3 luni este legata de masa corporala ulterioara dar si de dezvoltarea masei musculare. De cealalta parte, la fete, o crestere rapida la aceasta varsta are corespondenta ulterioara doar in cresterea masei de tesut gras.
Conform unui alt studiu american, publicat in aceasi revista, copiii din mame care au luat mai mult in greutate in perioada de sarcina, intampina un risc crescut de a prezenta un exces de greutate la varsta de 7 ani.

Sursa: Agerpres

Articolul precedentA fost infiintat Clubul dermatoconsumatorilor
Articolul următorServicii de dializa la standarde europene