(UPDATE) Patriarhia Română și Ministerul Sănătății, prin campania umanitară „Donează sânge, salvează o viaţă!”, vin în sprijinul victimelor de la Crevedia

0
297

(Update: 05.09.2023)La inițiativa Arhiepiscopiei Dunării de Jos, marţi, zeci de preoţi şi credincioşi din protopopiatele Brăila, Făurei şi Însurăţei au donat sânge pentru a ajuta victimelor exploziei din Crevedia la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Brăila:

„Peste 70 de preoţi şi credincioşi din protopopiatele Brăila, Făurei şi Însurăţei au mers, de la orele dimineţii, la Centrul Regional de Transfuzie Sanguină din Brăila pentru a dona sânge şi a-i ajuta prin această faptă bună cei ce se află în aceste zile în suferinţă, pe patul de spital. Voluntarii mobilizaţi de preoţii din cele trei protopopiate ale Eparhiei Dunării de Jos au fost selectaţi pe baza criteriilor şi condiţiilor speciale pe care trebuie să le îndeplinească donatorul de sânge.

Campania de donare de sânge de la Brăila se întemeiază şi pe buna cooperare din anii precedenţi dintre clericii brăileni şi această instituţie medicală care asigură atât personal specializat în recoltarea de sânge, cât şi aparatura tehnică necesară. Prin activitatea de astăzi s-a urmărit şi identificarea unor persoane apte pentru a dona sânge regulat, nu doar în anumite perioade de timp, ci pe tot parcursul anului la termenele stabilite de medici”, se arată într-un comunicat de presă remis de Arhiepiscopia Dunării de Jos.

Acţiunea face parte din Campania umanitară „Donează sânge, salvează o viaţă!”, organizată la nivel naţional de către Patriarhia Română cu sprijinul Ministerului Sănătăţii.

Campania de donare de sânge va continua la cele două centre de transfuzii din Galaţi şi Brăila, „prin implicarea activă a preoţilor şi credincioşilor din alte parohii”.

(Update: 30.08.2023) Peste 100 de jandarmi bucureşteni donează sânge, miercuri, în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia;  procesul este organizat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române (IGJR), în cooperare cu Patriarhia Română şi Centrul de Transfuzie Sanguină din cadrul Spitalului Militar Central.

„Suntem aici astăzi prezenţi pentru că vrem să oferim un strop din sângele nostru victimelor care au avut de suferit în urma exploziei de la Crevedia. Suntem cu atât mai mult legaţi de această tragedie, pentru că majoritatea dintre victime sunt camarazi de-ai noştri – pompieri, poliţişti şi chiar jandarmi. Sunt doi colegi de-ai noştri răniţi care au suferit arsuri şi sunt acum internaţi în spital. Este o dovadă de solidaritate, de umanitate, pentru că trebuie să oferim o mână de ajutor celor care au mai mare nevoie. Şi faptul că suntem aici astăzi prezenţi e o dovadă că putem trece peste lucrurile cele mai rele”, a declarat purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi, citată de Agerpres.

Știre: Un număr de peste 1.000 jandarmi sunt aşteptaţi să doneze sânge pentru victimele exploziilor de la Crevedia în cadrul campaniei umanitare „Donează sânge, salvează o viaţă!”, derulată de Patriarhia Română.

În cadrul acestei campanii, începând de luni jandarmi din toată ţara au mers deja să doneze sânge în mai multe unităţi teritoriale şi în Bucureşti: aproximativ 150 de jandarmi vor merge să doneze sânge miercuri, între orele 08.00 şi 12.00, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române din str. Jandarmeriei nr. 9-11.

„Exprimându-şi din nou profundul regret pentru consumarea recentei tragedii de la Crevedia şi solidaritatea cu victimele acesteia, Patriarhia Română, prin Campania sa umanitară <<Donează sânge, salvează o viaţă!>>, vine în sprijinul acestor victime, al salvatorilor, al eroilor-pompieri care şi-au pus din nou viaţa în pericol pentru a salva vieţi.

În cadrul acestei campanii, începând de luni, 28 august, jandarmi din toată ţara au mers deja să doneze sânge în mai multe unităţi teritoriale.

În Bucureşti, în ziua de miercuri, 30 august, sunt aşteptaţi aproximativ 150 de jandarmi pentru a răspunde apelului Patriarhiei Române de a se alătura campaniei <<Donează sânge, salvează o viaţă!>>. Donarea se va desfăşura între orele 8-12 la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române situat în Str. Jandarmeriei nr. 9-11.

Donatorii fac parte din următoarele structuri ale Jandarmeriei Române:

1. Inspectoratul General al Jandarmeriei Române

2. Jandarmeria Capitalei

3. Brigada Speciala de Intervenţie a Jandarmeriei Române

4. Şcoala de Aplicaţie pentru Ofiţeri a Jandarmeriei Române „Mihai Viteazul”

La nivel naţional sunt aşteptaţi aproximativ 1.000 de jandarmi care vor dona sânge pentru victimele tragediei de la Crevedia.

Ca de fiecare dată, acţiunea se desfăşoară în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină al Ministerului Apărării Naţionale „Col. Prof. Dr. Nicolae Nestorescu” aflat în subordinea Direcţiei Medicale.

Voluntarii de la „Paraclisul Catedralei Naţionale” vor fi alături de donatori şi vor asigura buna desfăşurare a acestui nou episod al campaniei din punct de vedere logistic şi material.

Campania „Donează sânge, salvează o viaţă!” se desfăşoară la iniţiativa şi cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române şi este coordonată de Părintele Arhimandrit Ciprian Grădinaru prin voluntarii „Paraclisului Catedralei Naţionale” – transmite într-un comunicat Biroul de Presă al Patriarhiei Române.

Articolul precedent(UPDATE) Starea la zi a pacienților internați după exploziile de la Crevedia
Articolul următorExplicații, acuze, promisiuni: Autoritățile constată – și după incendiul de la Crevedia – lipsa centrelor de mari arși din țară