Ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi s-a intalnit cu ambasadorul statului Israel, Excelenta Sa Dan Ben-Eliezer pentru a discuta despre relatiile de colaborare dintre cele doua state in domeniul sanatatii si au reiterat necesitatea concretizarii planului de actiuni semnat la Ierusalim in toamna anului 2011 in vederea continuarii colaborarii existente.

De asemenea, ministrul Sanatatii si-a exprimat dorinta de a demara mai multe parteneriate cu experti israelieni in domenii precum reabilitarea spitalelor sau implementarea si utilizarea sistemelor informatice e-health.

„Majoritatea unitatilor sanitare prezinta o structura pavilionara construita inaintea anilor 90. Suntem interesati de experienta firmelor din tara dumneavostra in vederea demararii mai multor lucrari de reabilitare. De asemenea, avem in vedere incheierea de parteneriate public-private pentru construirea a cel mult 8 spitale regionale”, a declarat ministrul Sanatatii, Vasile Cepoi in timpul intalnirii.

Totodata, dr. Vasile Cepoi a explicat despre procesul demarat de Romania pentru reformarea sistemului sanitar si elaborarea unui nou cadru legislativ de organizare si functionare. S-au stabilit mai multe parteneriate privind schimburi de experienta intre profesionistii care lucreaza in urgenta.