Paris: Întâlnire între medicii români care profesează în Franța și o delegație condusă de ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila

0
614
Foto: Ambasada României în Franța

La Ambasada României din Paris s-a desfășurat, joi, o primă întâlnire între medici români care profesează în Franța și o delegație condusă de Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila.

S-au purtat discuții despre particularitățile exercitării profesiei în Franța, relațiile dintre medicii români din Franța și autoritățile române, schimburi de bune practici și proiecte comune. Din delegația română au făcut parte și președintele Autorității Naționale de Management al Calității în Sănătate, Florin Ciocan și prof.univ. dr.Adriana Pistol, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

„M-am bucurat să găzduim, la Palatul Béhague / Ambasada României în Franța, o primă întâlnire între medici români care profesează în Franța și o delegație condusă de Ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, aflat la Paris la Reuniunea la nivel ministerial a Comitetului Sănătate al OCDE.

Profesioniștii de origine română care activează în domeniul medical reprezintă o categorie tot mai clar definită și vizibilă în societatea franceză – cea mai mare comunitate medicală străină în Franța, apreciați de autorități și în mediile în care activează.

Foto: Ambasada României în Franța

Am discutat despre particularitățile exercitării profesiei în Franța, relațiile dintre medicii români din Hexagon și autoritățile române, schimburi de bune practici și proiecte comune, inclusiv în contextul politicilor și strategiilor pentru întărirea rezilienței și adaptarea sistemului medical la provocările actuale.

Această acțiune se înscrie în preocuparea constantă a Ambasadei României la Paris de a aduce împreună reprezentanții comunității românești din Franța, din diferite arii de activitate, pentru a încuraja dialogul și schimburile de experiență atât între aceștia, cât și cu autoritățile române” – a relatat E.S. Ioana Bivolaru, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar în Republica Franceză.

Articolul precedentDr. Florin Roșu: Suntem una dintre puținele țări în care pacienții prezintă infecții multidrog rezistente din cauza abuzului de antibiotice
Articolul următorUMF ”Carol Davila” a inaugurat Centrul de Cercetare Dezvoltare de Structuri Terapeutice Inovative (InnoTher)