Parintele Benecol, despre efectul esterilor de stanoli din plante in reducerea colesterolului

0
114

Un nou produs revolutioneaza piata alimentara din Romania. Este vorba de painea Dobrogea-Benecol, un produs realizat din faina integrala de secara cu esteri de stanol din plante, cu efect dovedit clinic in scaderea colesterolului.

Painea Dobrogea-Benecol a fost lansata in aula Universitatii de Medicina si Farmacie a€œCarol Davila” din Bucuresti, de catre Dobrogea Grup, unul din cei mai importanti producatori din domeniul morarit-panificatie din Romania, in parteneriat cu Raisio Ltd. Finlanda. La evenimentul de lansare a fost prezent inventatorul Benecol, dr. Ingmar Wester, directorul Departamentului de Cercetare-Dezvoltare al Raisio Ltd. Finlanda, care a prezentat rezultatele celor mai recente studii clinice in domeniu.

a€œConsumul zilnic de produse Benecol, la mesele principale, asigura doza zilnica de esteri de stanol din plante necesara scaderii colesterolului. Esterii de stanol din plante sunt recomandati de numeroase organisme nationale si internationale din domeniul nutritiei, fiind considerate ingrediente eficiente si sigure pentru sanatatea noastra. Acestia sunt molecule asemanatoare colesterolului si se gasesc, in concentratie mare, in uleiurile vegetale si in cereale. Ei actioneaza prin reducerea absortiei colesterolului din tractul digestiv, atat a colesterolului din dieta, cat si a celui biliar”, a declarat dr. Ingmar Wester.

Painea Dobrogea-Benecol este recomandata de specialisti persoanelor care au colesterolul marit, precum si celor care vor sa previna aceasta problema de sanatate. De asemenea, produsul se adreseaza si celor care doresc sa adopte o dieta sanatoasa. Consumul a 2 grame de esteri de stanol din plante (Benecol) pe zi are un efect de reducere a colesterolului seric total cu pana la 10% si a colesterolului LDL cu 15 procente, dupa cum o demonstreaza studiile clinice.

Milioane de oameni din peste 30 de tari consuma produse Benecol in fiecare zi. a€œTot ce trebuie sa facem este sa gasim produse alimentare care intra in dieta zilnica a oamenilor. Painea, precum este exemplul Romaniei, este o solutie foarte buna pentru ca voi folositi foarte mult acest produs in dieta de zi cu zi. Poate ca, in viitor, va trebui sa gasim alte forme pentru produsele Benecol. Este important sa luati decizii privind dieta zilnica care sa va imbunatateasca sanatatea. Este important sa realizati faptul ca o boala cardiovasculara reduce calitatea vietii. Putem sa spunem ca noi va adaugam mai multe zile frumoase vietii voastre. Cred ca este o buna oportunitate lansarea produsului in Romania pentru ca suntem primii si pentru ca acest lucru ar putea inspira si alte companii sa vina cu alte produse”, a adaugat inventatorul Benecol, dr. Ingmar Wester.

Articolul precedentAlimentele functionale, izvor de sanatate
Articolul următorSanatatea Media Group asigura serviciile de PR si comunicare pentru cel de-al 21-lea Congres de Pneumologie