Toţi pacienţii internaţi în Spitalul de Pneumologie şi TBC din municipiul Arad sunt în curs de mutare în alte unităţi medicale, pentru ca imobilul să fie în totalitate disponibil pentru eventualele persoanele diagnosticate cu noul coronavirus, în timp ce în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) au fost instalate corturi speciale, echipate medical, pentru trierea epidemiologică.

Prefectura Arad a anunţat că dacă vor exista persoane cu domiciliul în judeţ care vor fi diagnosticate cu COVID-19, acestea vor fi transferate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. Totuşi, pentru cazul epuizării capacităţii spitalului din Timişoara, s-a început eliberarea Spitalului de Pneumologie şi TBC, din cartierul Grădişte.

„Această clădire poate oferi condiţiile medicale necesare pentru tratarea eventualelor persoane infectate cu coronavirus. În acest moment, nu există persoane cu domiciliul în judeţul Arad care să fie diagnosticate cu COVID-19”, a precizat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma.

Pacienţii sunt mutaţi cu ambulanţe în secţiile de Medicină internă ale SCJU şi la spitalele din Sebiş şi Lipova, iar luni va avea loc dezinfecţia saloanelor pentru a fi pregătite în cazul în care vor fi aduşi pacienţi diagnosticaţi cu COVID-19, dacă aceştia nu vor mai putea fi trataţi la Timişoara.

Pe de altă parte, sâmbătă dimineaţă, ca parte a măsurilor preventive pentru împiedicarea răspândirii noului coronavirus, Detaşamentul de Pompieri Arad a operaţionalizat un „post medical avansat” în curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă. Este vorba de mai multe corturi echipate medical, în care se va desfăşura tirajul epidemiologic.

Conform raportării de sâmbătă dimineaţă a Direcţiei de Sănătate Publică Arad, în judeţ se află în carantină 127 de persoane, iar în autoizolare se află 110 persoane.