Colegiul Medicilor București, apel pentru ca medicii să aibă suficient timp pentru odihnă

0
535

Prof. dr. Cătălina Poiana, președintele Colegiul Medicilor din Municipiul București, face un apel la pentru eficientizarea programului medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă, în condițiile în care nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situație epidemiologică sau la ce nivel.

“Este important să se eficientizeze programul medicilor, astfel încât aceștia să răspundă provocărilor, dar să aibă și suficient timp pentru odihnă. Este foarte clar că încă nu știm cât timp ne vom confrunta cu această situație epidemiologică sau la ce nivel. Ca medic, cetățean și președinte al celui mai mare colegiu teritorial din România am văzut ce se întâmplă în alte țări cu un sistem medical mai dezvoltat și sunt convinsă că analizându-se aceste situații, veți lua deciziile cele mai bune și eficiente, în colaborare strânsă cu specialiștii din domeniu”, a declarat prof. dr. Cătălina Poiana, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, Cătălina Poiana reiterează importanța protecției și responsabilității pe care trebuie să o față de cadrele medicale, în contextul epidemiologic actual.

“Protejând sănătatea cadrelor medicale: medici și asistenți, dar și a celorlalți angajați din unitățile medicale, ne asigurăm în primul rând că vom avea resursă umană în sănătate care să trateze și să ofere îngrijire în fața pandemiei de coronavirus”, se arată într-un comunicat al Colegiului Medicilor din Municipiul București.

De asemenea, Cătălina Poiana  face un apel public către toate autoritățile competente din domeniul sanitar, dar și către autoritățile locale și centrale și către managerii unităților medicale să identifice rapid unitățile unde personalul medical nu dispune de echipamente de protecție sau acestea nu sunt suficiente în cazul în care numărul de pacienți infectați cu coronavirus, care trebuie diagnosticați și tratați, poate să crească în perioada următoare.

Totodată trebuie asigurate stocurile de dezinfectanți în cantități suficiente.

 

 

Articolul precedentCostache: Avem 10.000 de teste Real Time și 50.000 de teste rapide în depozitele UNIFARM
Articolul următorPacienții Spitalului de TBC din Arad, în curs de mutare în alte unități medicale