Pacientii romani, ingrijorati de calitatea slaba a ingrijirilor medicale, numarul insuficient de medicisi accesul limitat la medicamente noi „“ studiu

0
98

Principalele aspecte care ii ingrijoreaza pe pacientii romani sunt calitatea slaba a ingrijirilor medicale, numarul insuficient de medici, lipsa unei viziuni pe termen lung privind sanatatea si accesul limitat la medicamente noi, arata studiul Sanatatea ca prioritate in Romania”, realizat de ISRA Center luna trecuta.

Pentru 78% dintre respondenti, a avea acces la ingrijire si medicamente este un lucru foarte important, insa dintre cei care au primit o reţeta de medicamente noi, 4 din 10 au avut dificultati in a gasi tratamentul de care aveau nevoie.

 

Sanatatea trebuie sa fie o prioritate pe agenda publica

 

Sanatatea trebuie sa fie o prioritate pentru Guvern si autoritati, considera 99% dintre romanii din mediul urban intervievati  in cadrul studiului „Sanatatea ca prioritate in Romania”, realizat de ISRA Center luna trecuta.

De asemenea, 86% dintre cei intrebati considera ca standardele europene de tratament sunt inaccesibile in Romania. Finantarea, investitiile si lipsa unor dotari moderne sunt principalele lipsuri ale sistemului de sanatate, in opinia respondentilor.

96% dintre acestia au declarat ca au interactionat in ultimii trei ani cu sistemul de romanesc de sanatate, insa doar 38% s-au declarat multumiti de ultima interactiune.

 

Sanatatea ar trebui sa primeasca o finantare mai mare din partea Guvernului

 

Sanatatea ar trebui sa primeasca o finantare mai mare din partea Guvernului, cred 97% dintre romani, in timp ce 74% dintre acestia cred ca mai putin de jumatate (sau niciuna) dintre masurile propuse pentru Sanatate au fost realizate.

in privinta masurilor pe care si le-ar dori implementate, in topul celor propuse sunt imbunatatirea ingrijirilor medicale, investitii in echiparea spitalelor, lansarea unor programe de preventie si accesul la medicamente de ultima generatie.

 

Datele studiului

 

Studiul a fost realizat in perioada 2-8 octombrie, pe un esantion reprezentativ de 801 barbati si femei, cu varste cuprinse intre 20 si 60 de ani.

Metoda de colectare a datelor a fost intervievare web asistata de computer. Eroarea maxima este plus/minus 3,46%.

Articolul precedentSezonul gripal 2019-2020: Peste 80.000 de cazuri de infectii respiratorii acute
Articolul următorFumatorii au un risc mai mare sa faca depresie sau schizofrenie, arata un studiu