Economia mondiala ar putea fi stimulata cu pana la 100 de miliarde de dolari pe an, daca oamenii ar merge mai mult pe jos – studiu

0
33

Economia mondiala ar putea fi stimulata cu pana la 100 de miliarde de dolari pe an, daca oamenii vor urma recomandarile Organizaţiei Mondiale a Sanataţii (OMS) in ceea ce priveşte exerciţiile fizice, arata o analiza asupra impactului economic al activitaţii sportive.
Cincisprezece minute in plus de mers pe jos in fiecare zi sau alergarea uşoara pe o distanţa de un kilometru ar imbunataţi productivitatea şi extinde speranţa de viaţa, contribuind la creşterea economica, potrivit unui studiu realizat de grupul de asigurari Vitality şi organizaţia RAND Europe.
Stimularea creşterii economice se datoreaza, potrivit studiului, ratelor mai scazute de mortalitate – daca oamenii sunt mai activi fizic, muncesc mai mult şi contribuie la economie – şi scaderii numarului de zile de concediu medical, relateaza Agerpres.
Hans Pung, preşedintele RAND Europe, a declarat ca studiul a evidenţiat ”o relaţie semnificativa intre lipsa de activitate fizica şi scaderea productivitaţii” şi ar trebui sa le ofere factorilor de decizie şi angajatorilor ”noi perspective asupra modului in care pot spori productivitatea”.
OMS recomanda tuturor persoanelor adulte cel puţin 150 de minute de efort fizic de intensitate moderata sau 75 de minute de activitaţi fizice viguroase pe saptamana.
Un studiu publicat anul trecut a constatat ca in jur de 40% dintre persoanele adulte din Statele Unite, 36% din Marea Britanie şi 14% din China fac prea puţina mişcare pentru a se menţine sanatoase.
Studiul RAND / Vitality s-a bazat parţial pe date prelevate de la aproximativ 120.000 de persoane din şapte state. Apoi a modelat şi proiectat beneficiile economice potenţiale ale creşterii nivelului de activitate fizica la nivel global pentru 23 de ţari.
S-a constatat ca in cazul in care toate persoanele adulte cu varste cuprinse intre 18 şi 64 de ani ar merge pe jos 15 minute in plus pe zi, producţia economica la nivel global ar putea creşte cu circa 100 de miliarde de dolari an de la an, noteaza Reuters.
Totodata, s-a constatat ca persoanele de 40 de ani sedentare şi-ar putea extinde speranţa de viaţa, in medie, cu 3,2 ani daca ar face jogging 20 de minute pe zi

Articolul precedentSezonul gripal 2019-2020: Peste 80.000 de cazuri de infectii respiratorii acute
Articolul următorFumatorii au un risc mai mare sa faca depresie sau schizofrenie, arata un studiu