Pacienții nu trebuie să plătească testul anti-COVID-19 la internarea în spital. Anunțul Ministerului Sănătății

0
111

Ministerul Sănătății a transmis, vineri, că pacienții nu trebuie să plătească testul anti-COVID-19 la internarea într-o unitate sanitară. ”Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii”, subliniază sursa citată.

”Prof. univ. dr. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății a aprobat un Ordin de ministru privind unele măsuri ce se aplică de unitățile sanitare, în situații de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Conform documentului, în vederea prevenirii și limitării infecţiilor asociate asistenţei medicale, unitățile sanitare publice pot organiza testarea pacienților pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2, în cadrul activității de screening la internare. Costurile activității de screening sunt suportate de unitatea sanitară publică din venituri proprii”, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

Conform sursei citate, managerii unităților sanitare publice au obligația de a dispune măsurile necesare în vederea asigurării accesului pacienților în unitățile sanitare publice, precum și accesului acestora la serviciile medicale, fără prezentarea rezultatului unui test pentru detecția infecției cu virusul SARS-CoV-2.

”Nerespectarea acestor prevederi de către managerii unităților sanitare publice constituie cauză de încetare a contractului de management, conform art. 184 din Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății, republicată, cu modificările și completările ulterioare”, potrivit comunicatului citat.

Articolul precedentMinistrul Sănătății va propune reluarea finanţării chirurgiei robotice, de anul viitor
Articolul următorMinistrul Sănătății: Măsurile anti-COVID-19 se menţin după reluarea cursurilor școlare