Pacienții care ajung în UPU a SCJU Arad, examinați direct în Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală

0
1650
Facebook/ Spitalul Clinic Judetean de Urgenta Arad

De luni, pacienții care ajung în Unitatea de Primire Urgențe din cadrul și care necesită investigații imagistice – tomografie computerizată – vor fi examinați direct în Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU – anunță Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Arad.

Tomograful a fost recent autorizat, de către CNCAN, în vederea utilizării, iar acum compartimentul este complet funcțional, aici efectuându-se ecografii, radiografii și tomografii computerizate – toate în regim de urgență, menționează conducerea unității spitalicești.

Compartimentul de Radiologie și Imagistică Medicală UPU a fost construit și dotat cu aparatură medicală cu ajutorul fondurilor europene accesate de către Consiliul Județean Arad, și este amplasat în vecinătatea sălii de tratament a Unității de Primire Urgențe; de asemenea, activitatea medicală este asigurată de către personal angajat al unității medicale dar și prin servicii de Tele-Radiologie.
Computerul tomograf din acest compartiment este destinat strict pacienților din UPU, iar aparatele CT din cadrul Laboratorului de Radiologie și Imagistică Medicală sunt utilizate pentru pacienții care se prezintă la spital în regim ambulatoriu, pe bază de programare, respectiv pentru pacienții internați în secțiile spitalului.
Articolul precedentDr. Delia Mateescu: Testarea UGT1A1, relevantă în ceea ce privește medicamentele care pot afecta metabolismul bilirubinei, cu efecte potențial toxice asupra celulei nervoase
Articolul următorFinalul unui proiect derulat de Spitalul Clinic Municipal de Urgenţa Timişoara în parteneriat cu Institutul Oncologic Prof.Dr.I.Chiricuta Cluj-Napoca, prin care şi-a propus să crească gradul de conştientizare cu privire la cancerul de sân