Pacienți COVID, în stare gravă, transportați cu o aeronavă militară de la Bucureşti la Târgu Mureş

0
58

Şase pacienţi cu coronavirus în stare gravă au fost transportaţi, marţi seară, de la Bucureşti la Târgu Mureş cu o aeronavă militară.

”O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, efectuează, marţi, o misiune de transport umanitar, pe ruta Bucureşti-Târgu Mureş, a şase pacienţi infectaţi cu virusul SARS-CoV-2, aflaţi în stare gravă”, a transmis, marţi seară, Ministerul Apărării Naționale.

Sursa citată a precizat că echipa medicală care monitorizează pacienţii pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul SMURD şi o echipă medicală a Bazei 90 Transport Aerian, iar transportul pacienţilor de la unităţile spitaliceşti către aeroport s-a realizat cu ambulanţe ale SMURD şi ale Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov.

Aeronava militară a decolat de la Baza 90 Transport Aerian în jurul orei 21.00.

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat, marţi, la prânz, că nici în judeţe şi nici în Bucureşti nu mai sunt paturi ATI libere pentru pacienţii bolnavi de COVID-19, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiţii medicale care sunt şi confirmate cu SARS-COV-2.

Articolul precedent6 octombrie, Ziua mondială a paraliziei cerebrale
Articolul următorJohnson & Johnson cere autorizarea dozei de rapel a vaccinului său anti-COVID-19