Pacient cu arsuri grave, transferat la un spital din Germania cu o aeronavă militară

0
261
foto: MAPN

Un pacient cu arsuri pe aproximativ 45% din suprafaţa corporală a fost transportat, sâmbătă dimineaţă, la un spital din Germania, cu o aeronavă militară, transmite Ministerul Apărării Naţionale.

Transportul s-a efectuat cu o aeronavă C-27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale care a decolat în jurul orei 09.00, din Baza 90 Transport Aerian din Otopeni, pe ruta Otopeni – Lubeck.

Misiunea s-a realizat la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă

Echipa medicală care monitorizează pacientul pe timpul zborului este formată din specialişti din cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă – Bucureşti, iar transportul de la unitatea spitalicească către aeroport s-a realizat cu o ambulanţă a SMURD, precizează MApN.

Articolul precedentAlexandru Rafila: „Am o echipă care cred că a pus în practică cele mai mari proiecte din istoria României în ceea ce priveşte investiţiile din domeniul Sănătăţii”
Articolul următorMinistrul Sănătății: La Timișoara va fi cel mai modern centru de arși însă România va semna un acord cu Belgia pentru a face față unei crize similare celei de la Colectiv