(P) Piciorul Diabetic pe intelesul tuturor – primul curs de Podiatrie din Romania

0
216

Asociatia de Podiatrie in parteneriat cu scoala Nationala de Sanatate Publica, Management si Perfectionare in Domeniul Sanitar si Federatia Romana de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice au organizat simpozionul Piciorul Diabetic pe intelesul tuturor, dedicat asistentilor medicali implicati in ingrijirea persoanelor cu diabet si picior diabetic.

Concepte precum piciorul diabetic, elemente de baza in biomecanica si metode moderne de ortezare a piciorului diabetic, neuropatia diabetica si educatia specifica ingrijirii picioarelor la persoanele cu diabet zaharat au fost definite, dezbatute si analizate, pentru dezvoltarea competentelor podiatrice specifice ingrijirii persoanelor cu diabet zaharat si complicatii la nivelul picioarelor.

Asigurarea controlului glicemic este o componenta esentiala pentru un management eficient al neuropatiei diabetice, care sa previna evolutia nefavorabila si amputatiile care pot aparea.

Scopul Asociatiei de Podiatrie il reprezinta sprijinirea activitatilor medicale, de cercetare si dezvoltare pentru preventia si managementul piciorului diabetic. in Romania sunt inregistrate oficial peste 850.000 de persoane cu diabet zaharat, insa numarul acestora ar fi mult mai mare, potrivit studiului PREDATORR. 67% din persoanele cu diabet se confrunta si cu neuropatie diabetica, a aratat Studiul Neurodiab 2012. 25% dintre acestia au avut deja cel putin o ulceratie si 4% suferisera o amputatie pana la momentul efectuarii studiului.

Articolul precedentFederatia Sanitas: cadrele medicale au intrat in greva generala
Articolul următorStrategie si comunicare in sanatate