Poluarea, stresul, stilul de viata necorespunzator si toti ceilalti factori de risc care pandesc la tot pasul fac ca patologiile cu care unele persoane se prezinta la medic sa fie tot mai diversificate. De altfel si numarul pacientilor este in crestere in ultima perioada.

in acest context, medicina de laborator joaca un rol esential. Iar informatizarea si automatizarea laboratoarelor medicale au devenit indispensabile in elaborarea testelor intr-un timp cat mai scurt si intr-o maniera cat mai corecta. Laboratorul Gral Medical Colentina din Bucuresti este unul dintre laboratoarele de analize medicale ce functioaneaza la standardele cele mai inalte, oferind pacientilor garantia unor analize bine efectuate, intr-un timp optim.

„Munca intr-un laborator clinic este foarte complexa. Implica de fapt mai multe sectoare de activitate. Acestea sunt hematologia, biochimia, coagularea, imunologia, bacteriologia, virusologia, parazitologia si bineinteles domeniile cele mai noi, genetica moleculara care a luat o amploare foarte mare si are un rol important in activitatea de laborator, in special in cel modern”, a declarat dr. Viorica Grecu, Şef Laborator Gral Medical Colentina, Bucuresti.

Laboratorul Gral Medical Colentina, de altfel si cel mai mare laborator de analize medicale din cadrul diviziei de laboratoare Gral Medical cu o capacitate de efectuare de peste 300.000 de analize lunar preluate din Bucuresti si din tara, se afla intr-o stransa legatura cu sectiile clinice din cadrul Spitalului Colentina, fapt care face ca probele sa fie recoltate si codate direct pe sectii. Odata ajunse in laborator, probele sunt verificate dupa care parcurg un intreg proces.

in urma unei investitii de peste 1 milion de euro, Laboratorul Gral Medical Colentina detine cea mai mare linie automata din tara si activeaza 24 din 24 de ore, beneficiind si de o linie de garda si avand un rol extrem de important in punerea unui diagnostic corect, precum si in prevenirea unor afectiuni. Pentru ca totul sa functioneze perfect, intreaga aparatura este verificata zilnic, iar calibrarea si controlul testelor se realizeaza de trei ori pe zi. Astfel vorbim de o eficacitate sporita.

Emisiunea a fost oferita de Laboratorul de analize medicale Gral Medical Colentina – laborator ce dispune de aparatura performanta si personal specializat la cele mai inalte standarde.