OUG privind indemnizațiile angajaților din Sănătate: Cât vor primi pentru gărzi medicii, asistentele, moașele sau alte categorii de personal

0
166

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă privind plata gărzii pentru angajaţii din domeniul sanitar: 500 – 1.000 lei pentru medicii specialişti şi de 250 – 500 lei pentru rezidenţi.

„Au fost nişte precizări legate de acordarea acelor indemnizaţii personalului medical; medicilor care efectuează gărzi, în valoare de 500 până la 1.000 lei. Am introdus o nouă categorie pe care nu trebuie în niciun fel să o marginalizăm, dimpotrivă, trebuie s-o încurajăm să lucreze şi să rămână în sistemul de sănătate în România.

Se vor acorda indemnizaţii la jumătate din valoarea pentru un medic specialist, adică între 250 şi 500 lei, pentru efectuarea de gărzi de către medicii rezidenţi. Deci tinerii medici vor beneficia şi ei la rândul lor de această indemnizaţie”, a transmis ministrul Sănătății, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Palatul Victoria.

Prevederi referitoare la indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal

„De asemenea, sunt precizări legate de administrarea sau de acordarea unor indemnizaţii pentru asistenţii medicali, moaşe şi alte categorii de personal în valoare de 500 lei şi a sporurilor pentru cei care efectuează ture.

Şi un lucru foarte important, aşa cum l-am discutat şi mi l-am asumat în întâlnirile cu sindicatele, este vorba de renunţarea la includerea în plafonul de 30% pentru sporuri a tuturor acestor indemnizaţii care sunt acordate în acest moment, încât să nu mai existe niciun fel de impediment în acordarea lor”, a adăugat Alexandru Rafila.

Articolul precedentGuvernul a anunțat lista vaccinurilor decontate. Precizări privind obligativitatea vaccinării
Articolul următorSCU „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași: Un (alt) caz impresionant al unei paciente salvate printr-o rezecție maximală a unei tumori cerebrale