Peste 1000 de beneficiari, dintre care 166 de gravide, 250 de tinere mame si 606 copii au primit informatii privind masurile obligatorii pentru prevenirea imbolnavirilor, pastrarea curateniei si respectarea regulilor de crestere a copiilor, dar si suport nutritional, suplimente nutritive si produse igienico-sanitare, in cadrul programului-pilot „Fiecare Copil Conteaza”, derulat de Organizatia Salvati Copiii Romania.

Organizatia Salvati Copiii Romania a lansat in data de 29 februarie 2012 studiul privind sanatatea reproducerii si a nou-nascutului in randul beneficiarilor programului national „Fiecare Copil Conteaza”, program-pilot care a fost implementat in perioada noiembrie 2010 – decembrie 2011, in patru judete: Brasov, Caras-Severin, Dambovita si Vrancea.

„Felicit initiativa Asociatiei Salvati Copiii Romania pentru grija pe care o arata fata de sanatatea gravidelor si a nou-nascutilor. Prin acest studiu am reamintit mamelor rolul esential pe care il are starea de sanatate in dezvoltarea armonioasa a copilului”, a declarat dr. Cristian Anton Irimie, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

Principalul obiectiv al studiului a fost identificarea cauzelor cresterii mortalitatii infantile, dar si oportunitatea de a propune solutii viabile prin intermediul programului. Mai exact actiunile Asocietiei Salvati Copiii Romania au vizat informarea corecta a gravidelor si a tinerelor mame cu privire la adoptarea celui mai bun comportament in raport cu nou-nascutii.

„Obiectivele pe care ni le-am propus in anul 2011 vor ramane aceleasi si in anul doi de proiect, cu mentiunea ca anul acesta ne adresam si adolescentilor, in randul carora asteptam o crestere a nivelului de educatie sexuala si vom acorda mai multa atentie dotarii maternitatilor. De asemenea, speram sa dezvoltam parteneriatele cu Ministerul Sanatatii, autoritati, specialisti si ONG pentru a creste impactul in randul beneficiarilor”, a precizat Gabriela Alexandrescu, presedinte executiv Salvati Copiii Romania.

Pentru anul 2012, Organizatia Salvati Copiii Romania vizeaza extinderea proiectului-pilot in 10 ale localitati defavorizate din cinci noi judete: Botosani, Suceava, Iasi, Neamt si Vaslui.