Ordinul privind modificarea termenului de ridicare a tichetelor de vaccinare, în Monitorul Oficial

0
342

Monitorul Oficial a publicat, miercuri, Ordinul pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății, interimar, nr. 1.863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Ordinului, persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 vor putea ridica tichetele de masă în valoare de 100 de lei, de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare, în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă.

Anterior, termenul pentru ridicarea tichetelor de masă era de 60 de zile.

Vă prezentăm textul integral al Ordinului publicat în Monitorul Oficial:

ORDIN
pentru modificarea Ordinului ministrului sănătății, interimar, nr. 1.863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2

Văzând Referatul de aprobare nr. CAZ/3.158/2021 al Direcției generale de asistență medicală, medicină de urgență și programe de sănătate publică din cadrul Ministerului Sănătății, având în vedere prevederile art. 212 alin. (4) din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterioare, și ale art. III alin. (1) din Ordonanța Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, cu modificările ulterioare, în temeiul art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 144/2010 privind organizarea și funcționarea Ministerului Sănătății, cu modificările și completările ulterioare, ministrul sănătății, interimar, emite următorul ordin:

Art. I. — Ordinul ministrului sănătății, interimar, nr. 1.863/2021 privind acordarea alocației de hrană sub forma tichetelor de masă persoanelor care se vaccinează cu schema completă de vaccinare împotriva virusului SARS-CoV-2, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 876 din 13 noiembrie 2021, se modifică după cum urmează:
— La articolul 5, alineatul (3) se modifică și va avea următorul cuprins:
„(3) Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 cu schema completă de vaccinare între data intrării în vigoare a Ordonanței Guvernului nr. 19/2021 pentru modificarea și completarea Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 și pentru modificarea și completarea unor acte normative în domeniul sănătății, cu modificările ulterioare, și data distribuirii tichetelor de masă conform art. 4 pot ridica tichetele de masă de la unitatea care a efectuat ultima doză de vaccinare în termen de 6 luni de la data vaccinării cu schema completă.”

Art. II. — Prezentul ordin se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.

Articolul precedentCovaxin, vaccinul indian anti-COVID omologat de urgență de OMS
Articolul următorNumărul cazurilor COVID-19, în creștere la nivel global a doua săptămână consecutivă