Ordin MS: Probele prelevate pentru depistarea coronavirusului, prelucrate în maximum 24 de ore

0
224

Monitorul Oficial a publicat Ordinul nr. 366/2021 privind modificarea Ordinului ministrului sănătății nr. 807/2020 pentru stabilirea atribuțiilor în activitatea de testare în vederea depistării infecției cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul unor unități aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Potrivit actului normativ, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București se vor adresa prioritar celui mai apropiat laborator din rețeaua publică, pe care îl vor contacta în vederea trimiterii probelor.

În situația în care cel mai apropiat laborator din rețeaua publică are capacitatea de testare depășită, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București se vor adresa celui mai apropiat laborator privat, se arată în Ordinul MS.

Același ordin arată că în cazul în care laboratoarele au capacitatea de testare depășită, direcțiile de sănătate publică județene, respectiv a municipiului București vor contacta Institutul Național de Sănătate Publică pentru a fi repartizate către un alt laborator inclus în program, astfel încât toate probele prelevate să fie prelucrate în maximum 24 de ore.

Articolul precedentA fost realizat primul studiu național privind nevoile părinților și copiilor cu cancer din România
Articolul următorONU: Transmiterea COVID-19 ar putea deveni sezonieră