VIDEO Orban: Obiectivul fundamental este de a reduce răspândirea corovirusului

0
149

Premierul Ludovic Orban a declarat că vor fi păstrate aceleaşi direcţii de acţiune în lupta împotriva noului coronavirus, obiectivul fundamental fiind acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor, de a reduce răspândirea virusului şi de a creşte capacitatea de diagnosticare.

„Am vrut să fiu personal prezent la instalarea în funcţie a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru. Am discutat priorităţile pentru Ministerul Sănătăţii în perioada următoare, sigur că păstrăm aceleaşi direcţii de acţiune. Obiectivul nostru fundamental este acela de a apăra sănătatea şi viaţa cetăţenilor români, de a reduce răspândirea virusului, de a creşte capacitatea de diagnosticare de direcţiile de sănătate publică pentru a face faţă misiunii fundamentale pe care o au în lupta contra coronavirusului, de asemenea, de a pregăti spitalele pentru a primi pacienţi cu coronavirus”, a afirmat Orban, potrivit Agerpres.

El a mai spus că au fost discutate măsuri privind personalul medical.

„Am discutat despre urgenţa achiziţionării de echipamente de protecţie care să-i protejeze pe toţi aceia din sistemul de sănătate publică, care sunt implicaţi în lupta contra coronavirus şi, de asemenea, să protejeze cadrele medicale şi nemedicale din spitale, să protejeze pe reprezentanţii Direcţiilor de Sănătate Publică”, a adăugat Orban.

Premierul a menţionat că i-a transmis personal ministrului Nelu Tătaru solicitarea să distribuie echipamente de protecţie, dezinfectanţi şi către reţeaua de medici de familie şi către medicii din ambulatoriu.

Articolul precedentNicolae Dragoş Garofil l-a înlocuit pe Nelu Tătaru, fiind numit secretar de stat în Ministerul Sănătății
Articolul următorUn nou tip de dezinfectant eficient împotriva COVID-19, inventat de cercetătorii UPB