OMS si Ministerul Sanatatii au semnat Acordul de Colaborare Bienal pentru 2016-2017

0
26

Organizatia Mondiala a Sanatatii, Biroul Regional pentru Europa si Ministerul Sanatatii au incheiat Acordul de Colaborare Bienal pentru perioada 2016-2017.

Protocolul de colaborare a fost semnat de catre ministrul Sanatatii, conf. dr. Patriciu Achimas Cadariu si Directorul regional al OMS pentru Europa, Zsuzsanna Jakab in prezenta presedintelui Klaus Iohannis, in cadrul evenimentului „Promovarea Sanatatii si Educatie pentru Sanatate – Dialog asupra Politicilor”, gazduit de catre Administratia Prezidentiala.

„Semnarea acordului de colaborare bienala intre OMS, Biroul regional pentru Europa si Ministerul Sanatatii din Romania confirma hotararea noastra de a imbunatati guvernanta globala pentru sanatate si de a dezvolta politici si programe de sanatate eficiente”, a declarat presedintele.

Ad in title

seful Statului a subliniat angajamentul Romaniei pentru o dezvoltare a sistemului de sanatate in concordanta cu directiile trasate de catreOrganizatia Mondiala a Sanatatii.

„Angajamentul nostru comun priveste o dezvoltare a sanatatii echitabila, durabila si responsabila in acord cu directiile formulate in strategia pentru sanatate din Europa 2020 a OMS. in acelasi timp, ne dorim sa identificam acele solutii care fac sistemul de sanatate mai eficient si mai performant pentru cetateni”, a mai spus presedintele Klaus Iohannis.

Articolul precedentSpecialist: Majoritatea cancerelor de san pot fi descoperite in stadii incipiente, vindecabile
Articolul următorRomania va elabora si promova o Strategie Nationala pentru Dementa