Reprezentanți ai Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) au declarat că oferirea de informaţii corecte referitoare la vaccinurile anti-COVID-19 este mult mai bună decât a-i forţa pe oameni să se vaccineze.

„Ne foloseşte mai mult să le prezentăm oamenilor datele şi beneficiile şi să-i lăsăm pe ei să decidă”, a menționat Mike Ryan, directorul executiv al Programului OMS pentru urgenţe sanitare, în cadrul unei conferinţe de presă la Geneva, potrivit Agerpres, care citează DPA.

Unui mic număr de grupuri cum ar fi cel al lucrătorilor din domeniul sănătăţii i s-ar putea solicita însă vaccinarea, au recunoscut oficialii OMS.

Katherine O’Brien, directoarea Departamentului de imunizare din cadrul OMS, a declarat că simplificarea modului în care oamenii se pot vaccina este mai bună decât stabilirea regulilor.

Este nevoie de „un moment şi de un loc convenabil pentru oameni ca să fie vaccinaţi, în locaţii profesioniste, care oferă un mediu pozitiv”, a declarat ea.

Autoritățile din mai multe ţări au exclus deja ideea unor campanii obligatorii de vaccinare împotriva COVID-19.

Cu toate acestea, programe obligatorii de vaccinare împotriva a cel puţin unei boli există în aproximativ jumătate dintre ţările lumii, potrivit unui studiu al Universităţii McGill din Canada.

În ţări precum Rusia, Ungaria şi Slovenia, sondajele au arătat că o mare parte a populaţiei este precaută privind vaccinarea împotriva COVID-19.