OMS: Recrudescenţa pandemiei de COVID-19 în China, alimentată de subvariantele Omicron BA.5.2 şi BA.5.7

0
165

Cea mai recentă recrudescenţă a pandemiei de COVID-19 din China este alimentată predominant de subvariantele Omicron BA.5.2 şi BA.5.7, care reprezintă împreună 97,5% din totalul infectărilor locale, a anunţat miercuri Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS), citată de AFP.

Datele au la bază o analiză ce a cuprins peste 2.000 de genomuri secvenţiate de Centrul Chinez pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor, au anunţat reprezentanţii OMS.

Potrivit OMS, aceste date sunt în concordanţă cu cele furnizate de genomurile turiştilor proveniţi din China şi transmise de alte ţări către o bază de date globală. Nicio variantă nouă şi nicio mutaţie a unei variante de interes cunoscute nu au fost remarcate în cadrul datelor publice disponibile.

Datele provin de la o reuniune a principalilor cercetători din China cu grupul tehnic de consilieri din cadrul OMS ce a avut loc marţi, în contextul îngrijorărilor legate de răspândirea rapidă a infectărilor cu noul coronavirus în cea de-a doua economie a lumii.

OMS le-a cerut oamenilor de ştiinţă să prezinte date detaliate despre secvenţierile virale, pentru a se obţine astfel o claritate mai mare în ceea ce priveşte spitalizările, decesele şi vaccinările.

Articolul precedentÎn România ar putea fi declarată epidemie de gripă. Rafila: Este foarte probabil să avem a treia săptămână de creştere consecutivă a cazurilor
Articolul următorCoronavirus: UE recoamndă statelor să impună teste COVID negative călătorilor din China