OMS: Până la 15% dintre persoanele sub 50 de ani bolnave de COVID-19 va face forme moderate sau severe

0
47

Până la 15% dintre persoanele sub 50 de ani care se îmbolnăvesc de COVID-19 vor face o formă moderată sau gravă, a declarat Michael J. Ryan, director executiv din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății.

”Pentru majoritatea persoanelor tinere va fi o formă ușoară, dar pentru o proporție importantă, va fi gravă”, a spus el.

Potrivit lui, persoanele în vârstă și cei cu comorbidități sunt afectați mai mult. ”Dar în Coreea de Sud 20% dintre decese au fost la persoane sub 60 de ani, în Italia până la 15% dintre persoanele internate la ATI au sub 50 de ani, în Germania și în alte țări, până la 10%-15% dintre persoanele sub 50 de ani care fac boala vor face forme moderate sau severe. Deci este posibil să nu progreseze către stare critică, dar 10-15% dintre persoanele sub 50 de ani vor face o formă moderată sau gravă”, a afirmat el.

Ad in title

Reprezentantul OMS a mai atras atenția că, chiar și atunci când boala nu este gravă și nu pune în pericol viața – deci este caracterizată ca formă ușoară – starea de rău pe care o provoacă este mai accentuate decât la gripă, de exemplu.

Articolul precedentCoronavirus în România: Bilanțul deceselor a ajuns la 26
Articolul următorCoronavirus: Aproape 1.000 de noi morţi în Italia, un record pentru o singură zi într-o ţară