OMS: Numărul global al infecțiilor cu SARS-CoV-2 a crescut în ritm alarmant timp de opt săptămâni consecutive

0
493

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că numărul global al infecțiilor cu noul coronavirus a crescut în ritm alarmant timp de opt săptămâni consecutive, în ultima săptămână fiind înregistrate 5,2 milioane de noi îmbolnăviri, cel mai grav bilanț săptămânal consemnat de la debutul pandemiei și până acum, informează CNN.

Și numărul deceselor asociate COVID-19 a crescut în ritm îngrijorător, fiind depășit recent pragul de trei milioane de victime, la nivel mondial.

”Au trecut nouă luni până am ajuns la un milion de decese, alte patru luni până am ajuns la două milioane și trei luni până am ajuns la trei milioane de decese. (…) Fiecare dintre aceste decese este o tragedie pentru familii, comunități și națiuni”, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății.

Șeful OMS atrage, astfel, atenția asupra faptului că ritmul pandemiei se accelerează chiar dacă unele țări își îmbunătățesc propriile campanii de vaccinare.

Totodată, Tedros Adhanom Ghebreyesus menționează că, pe măsură ce vârstnicii sunt complet vaccinați și unele economii repornesc, virusul tinde să se răspândescă mai mult în rândul tinerilor.

Potrivit directorului OMS, numărul infectărilor și cel al internărilor în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 25 și 59 de ani „cresc alarmant”, posibil din cauza noilor variante ale coronavirusului, mult mai contagioase decât cea inițială.

Articolul precedent650.000 de copii din Africa au primit primul vaccin împotriva malariei, anunță OMS
Articolul următorCâte cazuri rare de formare de cheaguri de sânge s-au înregistrat la nivel mondial, după vaccinare anti-COVID