OMS doreste reducerea si mentinerea pierderii in greutate in copilarie la mai putin de 5% pana in 2025

0
49

Copiii care nu au o dieta adecvata din care sa isi ia nutrientii necesari scad repede in greutate, fapt care poate avea consecinte asupra starii de sanatate si a dezvoltarii acestora, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Mai exact, in urma pierderii in greutate copiii se pot confrunta mai tarziu, in viata de adult, cu o intarziere in procesul de dezvoltare, cu afectarea dezvoltarii cognitive si cu aparitia unor afectiuni netransmisibile. De astfel, creste riscul decesului prin boli infectioase cum ar fi: diareea, pneumonia si pojar.

La nivel global, 52 de milioane de copii cu varsta sub 5 ani prezinta o pierdere in greutate moderata sau severa. Pierderea severa in greutate este responsabila, potrivit OMS, de decesul a 2 milioane de copii anual. Iar asta cu atat mai mult cu cat un copil cu o greutate foarte scazuta are un risc de deces de trei ori mai mare decat al unui copil sanatos.

in acest context, OMS doreste reducerea si mentinerea pierderii in greutate in timpul copilariei la mai putin de 5%, pana in anul 2025. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, se propune o serie de masuri care vizeaza, printre altele, o mai buna colaborare intre autoritati, realizarea unor strategii de tratament pentru malnutritiile acute astfel incat sa se poata preveni pierderea in greutate si consecintele acesteia, precum si crearea unor strategii de preventie.

Articolul precedentBuna colaborare pacient-medic, un pas important in managementul astmului bronsic
Articolul următorAlaptatul exclusiv, vaccinarea la timp, asistenta specializata imediat dupa nastere ar putea reduce mortalitatea la nou-nascuti