OMS, despre pandemia COVID-19: ”Ar fi o eroare monumentală ca vreo ţară să creadă că pericolul a trecut”

0
84

Șeful Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, avertizează că pandemia cauzată de infecția cu SARS-CoV-2 nu s-a terminat și chiar este departe de a se termina.

Oficialul a menționat la încheierea reuniunii anuale a OMS, care a avut loc luni, în sistem online, că ”ar fi o eroare monumentală ca vreo ţară să creadă că pericolul a trecut”, potrivit CNN.

”Realitatea este că mai avem mult de lucru pentru a pune capăt pandemiei. Suntem foarte încurajaţi de faptul că decesele şi cazurile de COVID-19 continuă să scadă la nivel global, dar ar fi o eroare monumentală ca orice ţară să creadă că pericolul a trecut”, a afirmat directorul OMS.

Ad in title

Tedros Adhanom Ghebreyesus a pus accent și pe importanţa măsurilor de precauţie adoptate de la începutul pandemiei, care nu ar trebui neglijate, precum: distanţarea fizică, spălarea mâinilor, purtarea măştilor faciale şi asigurarea unei distribuiri corecte a vaccinurilor.

Pe de lată parte, OMS a criticat faptul că ţările bogate au cumpărat cantităţi mari de vaccinuri greu de obţinut, ţări în care erau deja vaccinaţi oameni tineri şi sănătoşi, în timp ce ţările mai sărace nu au suficiente seruri chiar şi pentru angajaţii din domeniul sănătăţii şi pentru cei expuşi în mod special riscului.

 

Articolul precedentChina a raportat primul caz de infecție cu H10N3 a gripei aviare la om
Articolul următorINS: Numărul născuţilor vii din România în 2020, cel mai mic din 1930 până în prezent