OMS: Cele mai multe dintre persoanele complet vaccinate infectate cu varianta Delta sunt asimptomatice

0
167

Varianta Delta afectează inclusiv persoanele complet vaccinate împotriva noului coronavirus, însă oficialii din domeniul sănătății au declarat că vaccinurile au protejat majoritatea oamenilor de a se îmbolnăvi grav sau de a-și pierde viața.

”Există rapoarte care arată că populațiile vaccinate prezintă cazuri de infecție, în special cu varianta Delta. Majoritatea acestora sunt infecții ușoare sau asimptomatice”, a declarat dr. Soumya Swaminathan, om de știință al Organizației Mondiale a Sănătății, într-un briefing de presă, potrivit CNBC.

Cu toate acestea, spitalizările sunt în creștere în unele părți ale lumii, mai ales în cazul în care ratele de vaccinare sunt scăzute și varianta Delta, extrem de contagioasă, se răspândește, potrivit Swaminathan.

Ad in title

De asemenea, Swaminathan a avertizat că persoanele vaccinate încă pot lua COVID-19 și le pot transmite altora, motiv pentru care oficialii OMS au cerut oamenilor să continue să poarte măști și să practice distanțarea socială.

Unele studii au arătat că cei infectați cu SARS-CoV-2 produc după vaccinare mult mai puțin virus decât cei care nu sunt vaccinați, reducând riscul transmiterii virusului altora. Oficialii OMS au spus că sunt necesare mai multe studii pentru a înțelege impactul vaccinurilor asupra transmisibilității.

 

Articolul precedentStudiul clinic fază III, despre efectele administrării de empagliflozin pentru cei cu insuficiență cardiacă
Articolul următorMerkel mizează pe „bunăvoinţa” pacienţilor şi „publicitatea” în favoarea vaccinurilor anti-COVID