OMS avertizează asupra tratării COVID-19 ca pe o boală endemică, precum gripa

0
312

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a avertizat marți în ceea ce privește tratarea COVID-19 ca o boală endemică precum gripa mai degrabă decât ca o pandemie, declarând că răspândirea variantei Omicron nu s-a stabilizat încă.

Avertismentul vine în contextul în care premierul Spaniei, Pedro Sanchez, a declarat luni că ar putea fi timpul ca modul în care este urmărită evoluția COVID-19 să fie schimbat, iar noua metodă să fie similară cu modul în care se urmărește gripa. Și asta deoarece letalitatea bolii a scăzut, potrivit oficialului. Altfel spus, schimbarea modului de urmărire a COVID-19 ar implica tratarea virusului SARS-CoV-2 ca pe o ”boală endemică” mai degrabă decât ca o pandemie, informează Reuters.

”Avem încă o cantitate uriașă de incertitudine și un virus care evoluează destul de repede, impunând noi provocări. Cu siguranță nu suntem în punctul în care putem să-l numim endemic”, a declarat Catherine Smallwood, ofițer principal de urgență al OMS pentru Europa în cadrul unui un briefing de presă.

Articolul precedentConf. Dr. Anca Pantea Stoian: Se așteaptă să crească incidența diabetului la copii din cauza SARS-CoV-2
Articolul următorSUA: Inimă de porc, transplantată unui pacient de 57 de ani, în premieră mondială