OMS avertizează: 136 atacuri asupra echipajelor medicale și victimelor din teritoriul palestinian ocupat

0
244
Foto: OMS

Organizația Mondială a Sănătății mobilizează echipaje medicale și corturi de urgență în sprijinul victimelor crizei umanitare din Fâșia Gaza:

„Odată cu escaladarea crizei din Israel și teritoriul palestinian ocupat și cu deteriorarea gravă a situației de sănătate din Gaza, partenerii de sănătate sunt pregătiți să răspundă acestei crize. Personalul medical a fost detașat pentru a se asigura că răniții pot beneficia de asistență medicală critică la mai multe spitale.

Două echipe medicale naționale de urgență din Gaza sunt acum la fața locului la spitalele Shifa, Aqsa și Abu Yousuf Al Najjar. Ei lucrează non-stop pentru a extinde răspunsul de urgență la sănătate și pentru a stabili zone sigure pentru pacienți, astfel încât populația să poată avea acces la tratament.

OMS oferă corturi de urgență și echipament medical salvator pentru a salva cât mai multe vieți” – au transmis vineri reprezentanții Organizației.

OMS: „Civilii și sănătatea au nevoie de protecție activă acum”

Potrivit acestora, OMS a documentat 136 de atacuri asupra asistenței medicale în perioada 7-17 octombrie, 493 de persoane ucise și 382 rănite în atacurile din teritoriul palestinian ocupat.

„Civilii și sănătatea au nevoie de protecție activă acum”– avertizează oficialii.

Foto: OMS

Articolul precedentNou program de acțiuni prioritare privind neuroreabilitarea timpurie a pacienților cu accidente vasculare cerebrale acute (AVC)
Articolul următorINSP: Una din trei femei şi unul din cinci bărbaţi cu vârsta de peste 50 de ani vor suferi o fractură osteoporotică