OMS: Apa contaminata, responsabila de boli precum diareea, holera, dizenteria, febra tifoida sau poliomielita

0
68

Apa joaca un rol esential in mentinerea vietii si a sanatatii. Atunci cand aceasta este supusa unei contaminari poate deveni un adevarat pericol, provocand boli precum diareea, hepatita de tip A, holera, dizenteria, febra tifoida si poliomielita, dupa cum arata datele din 2016 ale Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Tot OMS atentioneaza si asupra faptului ca la nivel global, cel putin 1,8 miliarde de oameni folosesc o sursa de apa potabila contaminata cu fecale, iar anual aproximativ 502 mii de persoane care au consumat apa contaminata si-au pierdut viata in urma episoadelor de diaree severe pe care le-au dezvoltat.

Mai mult decat atat, se estimeaza ca in tarile cu venituri mici si medii 38% din institutiile de ingrijire a sanatatii nu au surse sigure de apa, 19% dintre unitatile sanitare nu si-au imbunatatit reteaua de canalizare, iar in 35% lipsesc atat apa, cat si sapunul pentru spalatul mainilor, mai arata datele OMS.

in acest context, pentru a trage un semnal de alarma asupra riscurilor pentru sanatate si pentru viata pe care apa contaminata le poate avea, in perioada 5-11 martie 2017 este marcata Saptamana de Informare asupra Apei Subterane, initiativa a National Ground Water Association (NGWA, Statele Unite ale Americii).

Articolul precedentAvortul spontan, cauze si investigatii recomandate
Articolul următorStudiu: Numai o persoana din cinci ia medicamentele prescrise de medic pentru hipertensiunea arteriala rezistenta