OMS: Angajamente de donatii in valoare de 2,6 miliarde de dolari, in eforturile de eradicare a poliomielitei

0
34

Liderii statelor membre OMS, precum si mai multe ONG-uri si grupuri au promis 2,6 miliarde de dolari suplimentari in eforturile de eradicare a poliomielitei.

Angajamentul vine intr-o perioada cruciala in efortul de eradicare a poliomielitei. Obstacolele in ajungerea la fiecare copil – inclusiv calitatea inconsistenta a campaniei, lipsa de securitate, conflictele, migratia ampla si, in unele cazuri, refuzul parintilor de a vaccina – au dus la continuare transmiterii virusului poliomielitei in Pakistan si Afganistan.

 Pentru a lupta impotriva acestei afectiuni, 450 de milioane de copii ar trebui vaccinati anual.

 

O tulpina a poliomielitic salbatic a fost eradicata la nivel mondial

 

A treia tulpina a virusului poliomielitic salbatic a fost eradicata la nivel mondial, a anuntat astazi Comisia globala pentru certificarea eradicarii poliomielitei (GCC), potrivit biroului pentru Europa al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Poliomielita se raspandeste in populatii vulnerabile in zonele in care nu exista imunitate si igienizarea este slaba. Virusul invadeaza sistemul nervos si poate provoca paralizie ireversibila in cateva ore.

Boala nu poate fi vindecata, dar infectia poate fi prevenita prin vaccinare – iar o reducere importanta a numarului de cazuri la nivel mondial in ultimele decenii s-a datorat in mare parte campaniilor de imunizare nationale si regionale intense la bebelusi si copii.

Ultimul caz de poliomielita de tip 3 a fost detectat in nordul Nigeriei in 2012, iar oficialii din domeniul sanitar la nivel mondial au efectuat de atunci o supraveghere intensa pentru a se asigura ca a disparut in totalitate.

in prezent, virusul polio tip 1 este endemic in Afganistan si Pakistan, insa eforturile de eliminare a acestuia au inregistrat o serie de esecuri in ultimii doi ani. Dupa ce a atins un nivel istoric de doar 22 de cazuri de infectie cu poliomielita salbatica in 2017, anul acesta s-au inregistrat deja 72 de cazuri in Pakistan si Afganistan.

Articolul precedentAproape 500 de persoane, testate pentru Hepatita C in cadrul unei campanii gratuite efectuate de Spitalul Universitar de Urgenta Militar
Articolul următorProf. Univ. Dr. Radu Vladareanu: Un numar mic de pacientestiu de infectia cu HPVsi vin la medic