Niciun caz de gripa in judetul Timis in acest sezon. Cati oameni au fost vaccinati

0
34

Niciun caz de gripa nu a fost inregistrat in judetul Timis in sezonul 2019-2020. Anutul a fost facut de Direcţia de Sanatate Publica Timiş, care a aprecizat ca, pana in acest moment, au fost vaccinati antigripal peste 10.000 de oameni.

 Din tranşele de vaccin gripal repartizate judeţului Timiş, pana la aceasta data au fost administrate 10.514 doze, din care in saptamana raportata s-au administrat 2.854 de doze. Vaccinul a fost administrat personalului medico-sanitar, iar prin cabinetele medicilor de familie, persoanelor aparţinand grupelor la risc.

Pentru saptamana 11 – 17 noiembrie au fost raportate 1.944 de infecţii acute ale cailor respiratorii superioare cu 63 de internari şi 278 de pneumonii cu 60 de internari, potrivit Agerpres.

Raportarile se incadreaza in valorile aşteptate pentru aceasta perioada şi sunt apropiate de raportarile saptamanii anterioare.

Articolul precedentAproape 500 de persoane, testate pentru Hepatita C in cadrul unei campanii gratuite efectuate de Spitalul Universitar de Urgenta Militar
Articolul următorProf. Univ. Dr. Radu Vladareanu: Un numar mic de pacientestiu de infectia cu HPVsi vin la medic