OMS analizează introducerea unor „certificate electronice de vaccinare” pentru călătorii

0
271

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu recomandă emiterea de „paşapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de COVID-19, boala provocată de virusul SARS-CoV-2, dar analizează perspectiva folosirii unor „certificate electronice de vaccinare”, precum cele pe care le dezvoltă împreună cu Estonia.

OMS nu recomandă țărilor membre să elibereze „pașapoarte de imunitate” pentru cei care s-au vindecat de coronavirus, dar analizează posibilitatea folosirii unor certificate electronice de vaccinare, potrivit Reuters.

„Analizăm cu multă atenţie posibilitatea folosirii tehnologiei în combaterea crizei COVID-19, inclusiv modul în care putem colabora cu statele membre în vederea obţinerii unui certificat electronic de vaccinare”, a declarat Siddhartha Datta, expert în materie de imunizare și boli vaccinabile, într-o conferință de presă în Copenhaga.

Un alt reprezentant OMS, medicul Catherine Smalwood, a declarat că recomandă ca fiecare stat să studieze datele privind transmiterea virusului și să elaboreze ghiduri de călătorie. De asemenea, statele trebuie să se asigure că cei care au un test pozitiv sau sunt în izolare să nu călătorească. Reprezentantul OMS nu recomandă testele rapide pe aeroporturi.

Articolul precedentVIDEO Iohannis: A fost aprobată strategia de vaccinare în CSAT. Abia aștept să vină vaccinul
Articolul următorIncendiu la Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean Târgu Mureș