OMS: Adunarea Mondiala a Sanatatii este de acord cu rezolutiile referitoare la sanatatea femeilor, copiilor si adolescentilor

0
18

Delegatii aflati la Adunarea Mondiala a Sanatatii de la Geneva au convenit sa puna in aplicare doua noi strategii de sanatate, care sunt strans legate de Obiectivele de dezvoltare durabila. Una dintre Strategii se refera la sanatatea copiilor, femeilor si a adolescentilor, iar cealalta Strategie se refera la imbatranirea sanatoasa, potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS).

Delegatii OMS reuniti la Adunarea Mondiala a Sanatatii s-au angajat sa duca mai departe punerea in aplicare a Strategiei Globale pentru Sanatatea femeilor, copiillor si adolescentilor pentru perioada 2016-2030. Prima Strategie stabileste asigurarea fiecarei femeie si fiecarui copil si adolescent in orice situatie, de oriunde din lume, a conditiilor si ingrijirilor necesare astfel incat sa supravietuiasca cel putin pana in anul 2030.

Delegatii au aprobat si o rezolutie la nivel mondial privind Strategia si Planul de Actiune referitor la imbatranirea sanatoasa pentru anii 2016-2020. in 2014, Adunarea Mondiala a Sanatatii a cerut directorului general sa elaboreze o strategie globala adecvata si un plan de actiune pentru a aborda problematica mondiala a imbatranirii populatiei, mai arata OMS.

Ad in title

Proportia populatiei lumii in varsta de peste 60 de ani se poate dubla in perioada 2000-2050, reprezentand o crestere de 22%. Un raport al OMS, lansat in octombrie 2015, arata ca nu exista dovezi suficiente cu privire la o calitate mai buna a starii de sanatate la persoanele in varsta comparativ cu parintii lor, la aceeasi varsta.

OMS raporteaza, de asemenea, ca cele mai multe probleme de sanatate ale varstnicilor sunt legate de afectiunile cronice, boli netransmisibile care puteau fi prevenite sau intarziate prin comportamente sanatoase din cursul vietii.

Articolul precedentMS: Nu exista nicio legatura medicala intre vaccinare si Sindromul Hemolitic-Uremic al copiilor din Arges
Articolul următorAliati alimentari care pot ajuta in lupta cu insomnia