OMS: Un nou record al cazurilor de COVID-19, la nivel mondial

0
79

Numărul cazurilor de COVID-19 în lume a ajuns, miercuri, la 5,7 milioane, un nou record săptămânal consecutiv, fiind cea mai ridicată cifră a contagierilor confirmate de la declanşarea pandemiei în urmă cu 17 luni, relatează EFE.

Acest nou prag, atins în mare parte în urma valului grav al pandemiei cu care se confruntă India, a început acum nouă săptămâni, odată cu creşterea numărului de infecţii în statisticile globale, a confirmat, miercuri, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

Numărul deceselor atribuite COVID-19 a continuat să crească în ultima săptămână şi timp de nouă săptămâni consecutiv, cu 93.000 noi decese.

Ad in title

Raportul epidemiologic săptămânal al OMS arată că India concentrează în prezent 90% dintre cazurile şi decesele din regiunea de sud-est a Asiei.

La nivel mondial, India reprezintă 46% din totalul infecţiilor globale şi 25% din decesele înregistrate.

În schimb, rata infectărilor a scăzut în Europa, în Mediterana orientală, în Africa şi pe continentul american.

În regiunea Pacificului occidental, care include China, numărul deceselor s-a menţinut stabil.

În ce priveşte mortalitatea provocată de COVID-19, aceasta a scăzut în Europa, Africa şi Pacificul occidental, în timp ce în cele două Americi şi în Mediterana orientală a înregistrat o uşoară creştere.

Articolul precedentGheorghiță: Disfuncţionalităţile de la Registrul de vaccinare, din cauza numărului foarte mare de accesări
Articolul următorCâte persoane au fost vaccinate anti-COVID-19, în ultimele 24 de ore. Datele CNCAV