Gheorghiță: Disfuncţionalităţile de la Registrul de vaccinare, din cauza numărului foarte mare de accesări

0
42

Preşedintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV), Valeriu Gheorghiţă, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că disfuncţionalităţile de la Registrul Electronic Naţional de Vaccinare ar fi fost cauzate de foarte multe accesări, într-un interval foarte scurt de timp.

„În cursul acestei dimineţi a fost o disfuncţionalitate a RENV. A fost o problemă de natură tehnică care a fost identificată de specialiştii IT care administrează această bază de date. Ea a fost remediată într-un interval rezonabil de timp, dar sigur că a afectat activitatea de vaccinare, în sensul în care nu s-au putut înregistra persoanele vaccinate în acea perioadă de timp. Se pare că a fost vorba de un număr foarte mare de accesări într-un timp foarte scurt, peste 40.000 de accesări într-un interval foarte scurt de timp, lucru care a generat aceste impedimente în funcţionalitatea optimă a platformei”, a explicat președintele CNCAV.

Gheorghiță a adăugat că platforma este într-o „continuă” optimizare, iar riscul să se întâmple astfel de evenimente este mult mai mic.

Ad in title

„Evident, platforma este într-o continuă optimizare. (…) Credem că pe viitor vor fi evitate astfel de momente, însă oricând o platformă poate să sufere o serie de disfuncţionalităţi. Important este să asigurăm fluenţa procesului de vaccinare”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

Articolul precedentProf.Dr. Viorel Jinga, despre Maratonul Vaccinării București:Vor fi 50 de fluxuri, operate de 1.200 voluntari
Articolul următorOMS: Un nou record al cazurilor de COVID-19, la nivel mondial