OFICIAL: A fost elaborată strategia de vaccinare anti-COVID-19. Cine va fi vaccinat?

0
173
[front_live]248451222800477857352390-2020-11-17_18:02[end_live]
Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că elaborarea strategiei de vaccinare anti-COVID 19 va fi făcută publică săptămâna viitoare.
De asemenea, autorităţile au început implementarea acesteia, fiind deja desemnat „un coordonator al campaniei la nivel naţional în persoana domnului doctor Valeriu Gheorghiţă”, a anunţat președintele Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă.
Șeful statului a mai precizat că vaccinarea va începe etapizat.
”E vorba, în primă fază, de personalul medical, de cei aflaţi în grupele de risc, dar şi de lucrători în educaţie, furnizare de apă. A fost ţinut cont de aspecte speciale – echipele de vaccinare şi locaţiile unde se va desfăşura vaccinarea. Am solicitat autorităţilor publice să comunice clar şi transparent populaţiei măsurile. Cred că e important să combatem fake news-urile”, a subliniat preşedintele.

Klaus Iohannis a mai afirmat că trebuie să ne unim eforturile pentru a implementa o campanie eficientă de vaccinare care să ne permită să revenim cât mai repede la normalitate.

”Deja începem să vedem efectele măsurilor luate”

Pandemia nu se va opri instantaneu și vom avea cîteva luni de zile în care trebuie să respectăm regulile sanitare, chiar și după vaccinare, potrivit președintelui.

”Sunt optimist, pentru că deja începem să vedem efectele măsurilor luate, dar atenţie, pentru a fi siguri de rezultate, trebuie să menţinem cursul actual, să respectăm regulile şi .”, a conchis preşedintele.

 

Articolul precedentCOVID-19: Nu se fac 50.000 de teste, pentru că nu există cerere și capacitatea de recoltare este limitată
Articolul următorCE a aprobat al cincilea contract pentru vaccinul împotriva COVID-19