Obezitatea – risc de diabet de tip 2 la copii

0
47

Diabetul este o maladie tot mai raspandita, mai ales in randul populatiei tinere. Sporirea duratei de viata a populatiei si modificarile in stilul de viata – preponderenta sedentarismului si a alimentatiei hipercalorice sunt doar cativa factori care au dus la accentuarea acestei boli metabolice.

Diabetul de tip 2, cunoscut si sub numele de diabet de maturitate, incepe sa afecteze tot mai multi copii. Daca pana in prezent se cunostea cu certitudine ca micutii fac diabet de tip 1, insulino-dependent si persoanele adulte fac diabet de tip 2, care poate fi tinut sub control prin dieta si medicatie, acum, tot mai multi copii fac direct diabet de tip 2.

a€œDiabetul de tip 2 apare frecvent la copii deoarece tot mai multi micuti sunt supraponderali si obezi. Daca nu se vor lua masuri de stopare a acestui fenomen, consecintele vor fi dezastruoase. Diabetul este insotit de complicatii cronice vasculare care afecteaza atat durata vietii cat si calitatea ei. La copiii cu diabet de tip 2, de maturitate, aceste complicatii apar mult mai devreme”, a explicat prof. Dr. Radu Lichiardopol, presedintele Societatii Romane de Diabet, Boli Metabolice si de Nutritie.

Articolul precedentGreva ameninta sistemul sanitar
Articolul următorRectificare bugetara de 2,8 miliarde lei – solutia de salvare a sistemului sanitar