Mai multi pacienti din cadrul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a€œProf. N. Paulescu” au fost nevoiti sa isi plateasca analizele realizate in cadrul Institutului, chiar daca prezentau trimitere de la medicul de familie sau de la medicul diabetolog. Pretextul reprezentantilor Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a€œProf. N. Paulescu” a fost acela ca pacientii nu s-au internat pentru a efectua aceste analize medicale.

a€œS-a produs o modificare de procedura in cadrul Institutului de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice a€œProf. N. Paulescu”, in sensul ca analizele gratuite care se fac in ambulator se fac in prezent prin procedeul de internare de o zi. Cei care nu au facut acest lucru au fost nevoiti sa plateasca analizele”, potrivit Prof. dr. Radu Lichiardopol, presedintele Societatii Romane de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice.

in prezent, pacientii trebuie sa faca acea forma de internare de o zi, pentru ca pretul analizelor sa fie suportat prin asigurarile sociale.