Oana Gheorghiu: România nu are norme pentru gaze medicinale

0
51

Oana Gheorghiu, fondatoare a Asociației ”Dăruiește viață”, a spus că pentru gaze medicinale, România nu are norme, de aceea, în unele spitale vedem instalații foarte prost făcute.

Astfel, Oana Gheorghiu a spus că „trebuie neapărat făcute norme și aduse în zilele noastre, inclusiv normele acestea de prevenție la incendiu sunt extrem de prost făcute”.

„Dacă vă uitați pe tot ce înseamnă legislație de prevenție la incendiu, despre gaze medicinale și mai ales despre oxigen se vorbește foarte puțin, cuvântul spital cred că apare în două locuri. Și de aici această laxitate și această posibilitate a unor firme care nu au nicio treabă să lucreze și să facă instalații care sunt extrem de periculoase, poate și pentru că pentru mulți nepricepuți, oxigenul este ceva bun, adică fără oxigen nu trăim. Ce poate fi periculos? Trebuie neapărat făcute norme și aduse în zilele noastre, inclusiv normele acestea de prevenție la incendiu sunt extrem de prost făcute, sunt învechite și degeaba avem niște controale și facem un milioan de hârtii, pentru că în cea mai mare parte sunt doar hârtii care nu ne ajută de fapt”, a declarat  Oana Gheorghiu.

Ad in title

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentCarmen Uscatu: Spitale regionale vor fi ale viitorului dacă normele se vor schimba
Articolul următorConf. univ. dr. Aysel Florescu: Avem medicație și protocoale noi, dar infrastructura a rămas în urmă