Carmen Uscatu: Spitale regionale vor fi ale viitorului dacă normele se vor schimba

0
343

Carmen Uscatu , una dintre fondatoarele Asociației ”Dăruiește viață”, a declarat că spitale regionale care vor fi construite vor fi niște spitale ale viitorului dacă normele medicale și modul de finanțare vor schimba.

„Cred foarte tare că aceste spitale regionale vor fi niște spitale ale viitorului dacă normele medicale se vor schimba, dacă modul de finanțare al spitalelor se va schimba. Știu de la dl. prof. Coriu că are această propunere către Casa Națională a Asigurărilor de Sănătate”, a declarat Carmen Uscatu.

Aceasta a mai spus că pentru construcția spitalului realizat din donații, care va trata copii bolnavi de cancer, Asociației ”Dăruiește viață” a apelat la specialiști din străinătate pentru fiecare fază a proiectului.

„Am început să apelăm la specialiști din străinătate pentru fiecare fază a proiectului, și asta ne face să vedem acest spital, și să ne dorim acest spital ca pe un spital al viitorului, pentru că dacă ar fi trebuit să lucrăm după reguli românești întocmai am fi avut un spital al trecutului”, a spus Carmen Uscatu.

Declarațiile au fost făcute în cadrul conferinței-dezbatere „Spitalele din România ÎNCOTRO? Actul Medical vs. Infrastructură”, organizat de Colegiul Medicilor din România, în contextul tragediei incendiului de la Institutul „Matei Balș”, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute.

Manifestarea se desfășoară sub conceptul „CMR în DIALOG”, ce își propune să devină o platformă de discuții la nivel național, prin organizarea unei serii de evenimente împreună cu principalele instituții și actori implicați în sistemul de sănătate . pe cele mai importante teme pentru dezvoltarea profesiei medicale și a sistemului medical românesc. Managementul logistic și comunicarea aferente proiectului din partea CMR sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

Articolul precedentDr. Cătălin Apostolescu, despre suprasolicitarea spitalelor din linia întâi în pandemie
Articolul următorOana Gheorghiu: România nu are norme pentru gaze medicinale